Omvormers

De omvormer is het hart van uw zonnepaneel installatie. Deze zorgt ervoor dat de geproduceerde gelijkstroom van uw zonnepanelen omgezet wordt in gebruiksklare wisselstroom voor uw huishouden. Welke omvormer is nu het beste? En welke omvormer moet ik kopen om het hoogste rendement te bekomen? Wij adviseren u de beste omvormer naargelang uw situatie. Dit wordt bekeken aan de hand van het vooropgestelde vermogen aan zonnepanelen, de ligging van uw zonnepanelen,…. Het omvormingspercentage schilt ook per type omvormer. Des te hoger het omvormingspercentage, des te groter de besparing. Voor het opvolgen van uw opbrengst zijn er vandaag de dag tal van mogelijkheden. Mogelijkheid tot het aflezen van de stroom op een display, overdracht van gegevens via bluetooth of wifi. Wij werken enkel met betrouwbare merken die u voor een lange termijn stroom kunnen leveren. Bekijk onze merken en voordelen.

Traditioneel in kring

Bij een traditionele omvormer worden de panelen in kringen aangesloten.
Wanneer schaduw een paneel ( gedeeltelijk ) bedekt, er een defect is in een bepaald zonnepaneel, zullen de andere panelen die in deze kring gekoppeld zijn ook minder opbrengen.
De traditionele omvormer wordt veruit het meest gebruikt, en is daarom qua kostprijs het laagste.
Ons advies : Indien u een basis installatie wenst en u wilt geen individuele controle per zonnepaneel, kan u het best opteren voor dit type omvormer. Dit omdat de kostprijs iets lager ligt.

Schakeling per paneel (parallel)

Hierbij wordt een kring omvormer gecombineerd met power optimizers. Als er 1 paneel in de schaduw ligt of defect is, heeft dit geen invloed op de panelen die op dat moment volop zonlicht opvangen. De opbrengst van dit type omvormer ligt aanzienlijk hoger wanneer uw zonne-installatie op regelmatige basis last heeft van slagschaduw, er een defect in een bepaald zonnepaneel is,…
Ons advies : als uw installatie regelmatig last heeft van slagschaduw , u de beste controle op uw zonnepanelen wenst, u het meest uit uw installatie wilt halen, kan u het best voor dit type omvormer kiezen.