Panasonic warmtepompboiler

Wat is een Panasonic warmtepompboiler?

De Panasonic warmtepompboiler vertegenwoordigt de nieuwste technologie in efficiënte huishoudelijke waterverwarming. Dit apparaat onderscheidt zich door zijn vermogen om actief warmte te extraheren uit de omgevingslucht – een hernieuwbare energiebron – om water te verwarmen. Dit systeem staat in schril contrast met de traditionele elektrische boilers, die volledig afhankelijk zijn van elektriciteit voor het verwarmingsproces.

Dankzij deze innovatieve aanpak kan de Panasonic warmtepompboiler een efficiëntie behalen die tot viermaal hoger ligt dan die van een standaard elektrische boiler. Dit resulteert niet alleen in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik, maar maakt de Panasonic warmtepompboiler ook een kosteneffectievere keuze op de lange termijn, waardoor huiseigenaren kunnen genieten van lagere energierekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk.

Interesse?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming

Hoe werkt een Panasonic warmtepompboiler?

De Panasonic warmtepompboiler onderscheidt zich van traditionele verwarmingssystemen door zijn geavanceerde werking die niet volledig leunt op fossiele brandstoffen of elektriciteit. Dit systeem is ontworpen om tot wel 70% van de energie die nodig is voor het verwarmen van water, rechtstreeks uit de omgevingslucht te halen, waardoor de afhankelijkheid van elektriciteit aanzienlijk wordt verminderd.

Panasonic’s warmtepompboiler benut de latent aanwezige warmte in de lucht – of dat nu binnen, buiten of uit ventilatielucht is – zonder de noodzaak van hoge omgevingstemperaturen. De koelvloeistof binnen het systeem heeft een laag kookpunt, waardoor het al bij lage temperaturen verdampt en in een gasvormige staat overgaat. Een ingebouwde compressor verhoogt vervolgens de druk van dit gas, wat leidt tot een temperatuurstijging. Deze warmte wordt efficiënt overgedragen aan het water in het opslagvat. Na warmteoverdracht condenseert het gas weer tot vloeistof, de druk vermindert en de cyclus begint opnieuw.

Voor extra flexibiliteit en zekerheid, vooral tijdens piekverbruik of in tijden van verhoogde vraag, is de Panasonic warmtepompboiler uitgerust met een elektrische naverwarmer. Deze kan inschakelen om aanvullend water te verwarmen of de watertemperatuur boven de 55°C te brengen indien nodig.

Panasonic warmtepompboilers

Sun Eco is verheugd om de nieuwste warmtepompboilers van Panasonic aan te bieden. Onze selectie bevat diverse modellen die geschikt zijn voor elke woning. Zo hebben we wand gemonteerde boilers in 100L en 150L, en de vloer staande modellen in 200L en 270L. De 270L kan ook gekozen worden met een extra aansluiting voor thermische zonnepanelen.

Een van de uitblinkende kenmerken van de Panasonic warmtepompboilers is hun A+ energielabel, wat duidt op een zeer hoge efficiëntie. Deze boilers kunnen een energiebesparing opleveren van maar liefst 75% in vergelijking met traditionele elektrische boilers. Dit maakt ze niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk.

Een ander belangrijk aspect is dat de compressor wordt geleverd met een garantie van 5 jaar, wat een extra zekerheid biedt voor uw investering. En met de garantie dat ze CFK-vrij zijn, zijn ze een duurzame keuze voor elke huiseigenaar.

In het kort, de Panasonic warmtepompboilers zijn de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om warm tapwater te verkrijgen. Met alle voordelen die deze boilers bieden, zijn we er zeker van dat ze aan al uw verwachtingen zullen voldoen.

Energiebesparend

  • Digitaal bedieningspaneel met monitoring van energieverbruik
  • Fotovoltaïsche functie
  • Kan samenwerken met MV-installaties
  • Boiler met extra spiraal (PAW-DHW2701CF)

Comfort

  • Verschillende gebruiksmodi gebaseerd op behoefte van de eindgebruiker
  • AUTO-modus: intelligente temperatuur instellingen dankzij monitoring warm water verbruik
  • BOOST-modus, ECO-modus en AFWEZIGHEIDS-modus

Duurzaam

  • Geëmailleerde tank van hoge kwaliteit
  • Drukventiel met beveiliging tegen storingen of drukverschillen
  • Specifieke afdichting op de flens om roestvorming tegen te gaan

Haal meer uit uw zonnepanelen met een warmtepompboiler: de perfecte combinatie!

Panasonic biedt een geïntegreerde energieoplossing door de mogelijkheid om zonnepanelen te koppelen aan hun warmtepompboilers. Deze combinatie verhoogt uw vermogen om zelfgeproduceerde energie te gebruiken. Met een intelligent besturingssysteem of via de instellingen van uw Panasonic warmtepompboiler, kunt u het apparaat zo instellen dat het uw huishoudelijk water verwarmt op de momenten dat uw zonnepanelen elektriciteit genereren, zoals tijdens de piekuren van zoninstraling van 11.00 tot 15.00 uur. Het geïsoleerde opslagvat van de boiler zorgt ervoor dat het water voor langere tijd warm blijft. Vooral in de lente, zomer en herfst kunnen uw zonnepanelen een aanzienlijk deel van de energie leveren die nodig is voor uw Panasonic warmtepompboiler om sanitair warm water te produceren.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het maximaliseren van hun energie-efficiëntie door zonnepanelen te installeren en te integreren met een warmtepompboiler, biedt Panasonic samenwerking met Sun Eco. Sun Eco levert kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen van diverse topmerken en biedt deskundig advies over duurzame energiebesparende maatregelen. U wordt aangemoedigd om contact op te nemen met Sun Eco voor meer informatie over hoe zonnepanelen kunnen worden geïntegreerd met uw Panasonic warmtepompboiler voor een nog groenere en kosteneffectievere huishoudelijke energieoplossing.

Wil je meer info?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming