Parallel geschakeld

Het internationale bedrijf SolarEdge werd in 2006 opgericht en vertengenwoordigd meer dan 300 MW van het wereldwijd geïnstalleerd fotovoltaïsch vermogen. SolarEdge is een wereldwijde technologische leider op het gebied van de vermogenselektronica voor PV-modules. SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd. De SolarEdge oplossing biedt superieure energieopwekking en paneelbeheer door op elk PV-paneel een optimizer aan te sluiten terwijl de systeemkosten concurrerend blijven door de DC-AC omzetting en interactie met het netwerk op een vereenvoudigde omvormer te centraliseren. Paneelfabrikanten, installateurs en systeemeigenaren genieten van de voordelen van de SolarEdge technologie zoals maximale opbrengst dankzij maximum power point tracking (MPPT) op paneelniveau, optimale dakbenutting dankzij onbeperkte ontwerpmogelijkheden, verbeterd onderhoud en accurate probleemoplossing dankzij monitoring op paneelniveau. Een ander voordeel is de DC-afschakeling voor de veiligheid van installateurs, onderhoudspersoneel en brandweermannen dankzij het SafeDC™-mechanisme van SolarEdge.

Uw energie opbrengst wordt met dit type omvormer enorm verhoogt wanneer uw zonnepanelen op regelmatige basis last hebben van slagschaduw. In deze situaties is dit de omvormer bij uitstek om het rendement op uw zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden. Extra elektriciteitsproductie resulteert automatisch in een hogere besparing. Met dit type omvormer is het perfect mogelijk om aan actieve monitoring te doen op paneel niveau. Het opvolgen van uw productie per paneel behoort bij deze omvormer tot één  van de vele mogelijkheden. 

  • 12 jaar productgarantie op de omvormer (verlengbaar tot 20 of 25 jaar)
  • 25 jaar garantie op de optimizers 

Voor meer technische gegevens over dit merk van omvormers, verwijzen wij u door naar onze downloads pagina.

Huawei thuisbatterij bij Sun Eco

De omvormers van Huawei voor de residentiële markt zijn standaard voorzien van een aansluitpunt voor een thuisbatterij. U kan in de toekomst dit systeem zeer gemakkelijk uitbreiden met energie opslag. Een bijkomend voordeel aan deze omvormers is dat u zelf kan kiezen of u met of zonder optimizers  wenst te werken. Ook kan u kiezen om enkel met optimizers te werken op de zonnepanelen waar het echt nodig is bv. slagschaduw op bepaalde momenten,… 

Huawei biedt toonaangevende slimme PV-oplossingen met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie.
Door AI en Cloud te integreren, ontwikkelt Huawei nieuwe ICT-technologieën met Solar PV voor een optimale energieopwekking, waardoor Solar PV installaties zeer efficiënt, veilig en betrouwbaar functioneren met behulp van slimme O&M en netwerk ondersteunende mogelijkheden. Deze nieuwe technologie kenmerkt zich als krachtige fundering om de toepassing van Solar PV verder vorm te geven als belangrijkste duurzame energiebron.
Voor gebruikers van Solar PV lanceerde Huawei een geavanceerde oplossing voor C&I en residentiële klanten op basis van het concept ‘Optimale elektriciteitskosten en actieve veiligheid’. Door het gebruik van zonne-energie te verbeteren, heeft Huawei een grote bijdragen geleverd aan miljoenen inwoners en honderden industrieën wereldwijd met Solar PV oplossingen.
Huawei creëert innovaties en zal zich blijven inzetten om hernieuwbare energie
toegankelijk te maken voor elke individu, huis en organisatie.

Huawei is een toonaangevende mondiale aanbieder van ICT-oplossingen. Onze oplossingen, producten en services worden in meer dan 170 landen en door meer dan een derde van de wereldbevolking gebruikt.

Met de Huawei Smart PV Optimizer SUN2000 450W-P worden de opbrengsten van uw installatie verder geoptimaliseerd en worden de prestaties per paneel via uw FusionSolar App weergegeven. Huawei’s one-fits-all optimizer is geschikt voor vrijwel ieder paneel tot 450 Wp en kan worden gecombineerd met Huawei omvomers van 2 kW tot 40 kW.

Met één type optimizer heeft u altijd het juiste model, wel zo makkelijk en efficiënt voor uw voorraad beheer. De optimizer is bovendien flexibel toepasbaar; de PV-installatie kan volledig, gedeeltelijk of zonder optimizers worden uitgerust, aan u de keuze! U kunt bijvoorbeeld besluiten om alleen die panelen van een optimizer te voorzien waar sprake is van schaduw. Hiermee kunt u als installateur een concurrerende propositie doen aan uw klant.

Indien alle panelen zijn uitgerust met optimizers kunt u veilig installeren met 0 Vdc en wordt bovendien de positie van een mogelijke vlamboog aangegeven op paneel niveau. Dit maakt een snelle en efficiënte reparatie mogelijk.

Kenmerken Huawei Smart PV Optimizer – SUN2000 450W-P

• Flexibel toepasbaar – geheel, gedeeltelijk of zonder optimizers mogelijk*
• Eén type voor alle soorten panelen tot 450 Wp: gemak & kosten efficiënt voorraad beheer
• Toepasbaar met Huawei SUN2000 L1, M1, M2 en M3 omvormers van 2 kW tot 40 kW
• Tot 30% meer opbrengsten in geval van schaduw
• Monitoring per paneel op je smartphone met de FusionSolar APP
• Arc Fault Pin-Pointing: Positie van vlamboog wordt aangeven per paneel**
• Veilig installeren met 0Vdc **
• 1.5 meter kabel, voor zowel landscape als portrait installatie
• Uitgerust met Stäubli MC4 connector
• 25 jaar garantie
• Hermetische afdichting: IP 68
• Efficiënte systeem administratie door auto-mapping op basis van QR-codes.
 
  • 10 jaar productgarantie op de omvormer (met de mogelijkheid om uit te breiden) 
  • 25 jaar productgarantie op de optimizers.