Airco installateur Antwerpen

Ben je op zoek naar een airco installateur in Antwerpen? Dan kan je terecht bij Sun Eco! Sun Eco is de gespecialiseerde airco installateur uit jouw regio. Reken op een professionele installateur die instaat voor de installatie, garantie en onderhoud van je nieuwe airco. Zo geniet jij binnenkort ook van een airco die zorgt voor een  aangename verkoeling in je huis, op kantoor of in je winkel.

Offerte aanvragen voor airco installateur Antwerpen bij Sun Eco

Met Sun Eco kies je voor een gespecialiseerde airco installateur en ben je zeker van een correcte uitvoering van de werken.

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

LG als duurzame partner

Sun Eco werkt uitsluitend met airco’s van LG. De airco van LG  is energiezuinig en je regelt er mee van thuis uit je eigen klimaat. Met de LG heb je bovendien een airconditioner die kan verwarmen en koelen met verschillende instelmogelijkheden. Maar er is nog meer! Met de LG’s airco’s  wordt de lucht gezuiverd, dit zorgt voor extra comfort en een gezond binnenklimaat.

4 pluspunten van LG

10 jaar garantie op de compressor

Sun Eco werkt exclusief samen met LG, want LG staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. LG geeft ook 10 jaar garantie op de compressoren.

Ingebouwde Wi-Fi

De LG airco heeft ingebouwde Wi-Fi en een eigen LG Smart Thinq app. Met de app kan je waar je ook bent je airco vlot bedienen.

Plasmaster Ionizer+ filter

Dankzij de Plasmaster Ionizer+ filter wordt je lucht gesteriliseerd en verfrist zodat schadelijke bacteriën en andere stoffen uit de lucht worden gefilterd. Hierdoor krijg je een gezonde en frisse leefomgeving.

Eenvoudige spraakbesturing

Maak je gebruik van Google Assistant, Alexa of Google Home? Dan zijn de LG DUALCOOL ThinQ-modellen iets voor jou. Deze modellen kan je hieraan koppelen om je airco te bedienen met je stem.

LG Logo - airco installateur

Verschil tussen een split airco en monobock airco

Airco installateur Antwerpen voor buitenunit – Split airco

Een airco installateur kan een airco met buitenunit plaatsen, dat wordt ook wel een split airco genoemd. Met een split airco zitten de lawaaierige onderdelen in de buitenunit. Zo heb je geen vervelende geluiden van de airco. Je kan ook meer dan één binnenunit koppelen aan dezelfde buitenunit. Dat noemen we dan een mulisplit airco. Je kan de verschillende binnenunits apart bedienen, maar ze moeten wel allemaal koelen of verwarmen, indien het gaat om een airco met verwarmingsfunctie. Dat betekent dat je  niet in de ene ruimte verkoelen en in de andere verwarmen. Je kan een buitenunit aan een buitenmuur of op de grond laten plaatsen. De binnenunit is compact omdat er veel onderdelen in de buitenunit zitten. En een compacte airco, ziet er esthetischer uit.

Samenvatting

Airco installateur Antwerpen voor buitenunit – Monoblock airco

Een airco installateur kan ook een airco zonder buitenunit plaatsen, dat wordt ook een monoblock airco genoemd. De installatie hiervan is gemakkelijker dan die van een airco met buitenunit. Daarom is de installatie van een een airco zonder buitenunit meestal wat goedkoper. Met een monoblock airco moet je geen plek langs de buitenzijde van je huis, kantoor of winkel voorzien voor een buitenunit. Aan de buitenkant zie je dan enkel twee roosters voor de luchttoevoer en -afvoer. Een mobiele airco werkt volgens het monoblock principe. De warme lucht wordt afgevoerd met een buis naar buiten via een open raam of deur. Maar omdat het raam open staat, kan de warme lucht ook naar binnen gaan. Daarom is deze methode niet zo efficiënt.

Samenvatting

Past je airco in je interieur?

Inbouw airco installateur Antwerpen

Wil je een airco installeren die mooi verwerkt is in je interieur? Dan is een inbouw toestel helemaal jouw ding! Een inbouw toestel wordt geïntegreerd in een verlaagd plafond of in een valse wand. De afgekoelde lucht wordt via roosters de ruimte ingeblazen.

Een inbouw airco is duurder dan een klassiek opbouw toestel. Dat komt door de duurdere materialen en de complexere installatie. Want  de airco moet omkapt worden en  het toegangsluik geïntegreerd zodat het toegankelijk is voor herstellingen en onderhoud.

Een inbouw airco is per definitie  een split airco. Dat wil zeggen dat je geen last hebt van lawaai en dat je een buitenunit moet plaatsen.

Opbouw airco installateur Antwerpen

Een airco installateur plaatst meestal een opbouw airco. Dit is het populairste type airco. Een opbouw airco wordt aan het het plafond of de muur geplaatst. Een opbouw airco is verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Hierdoor is er altijd een model dat past in jouw interieur.

Met een opbouw airco heb je de keuze uit een split airco of een monoblock.

Ga je voor een monoblock airco? Dan zit de motor in het toestel zelf. Dat is goedkoper maar heeft als minpunt dat het veel lawaai maakt. Een monoblock is dus niet geschikt voor stille ruimtes zoals een slaapkamer of kantoor.

Houd er ook rekening mee dat  een monoblock steeds tegen een buitenmuur geplaatst moet worden, zodat de warme lucht meteen kan uitgeblazen worden. Bij een split airco is dat niet nodig.

Een split airco bestaat twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit hangt aan de binnenmuur of het plafon,  de buitenunit staat of hangt buiten. De binnen- en buitenunit zijn verbonden met twee leidingen die ingebouwd zijn of verstopt in kabelgoten.

Het grote voordeel van een split airco is dat je geen last hebt van lawaai en je moet het binnentoestel niet meteen tegen een buitenmuur plaatsen.

Je moet wel op zoek naar een strategische plaats om de buitenunit op te hangen. Dit hoef je niet zelf te doen, je Sun Eco installateur geeft je hier advies in. Want de mogelijkheden zijn zeer divers. Er bestaan zelfs systemen waarmee je je buitenunit op een hellend vlak kan plaatsen.

Mobiele airco

Een mobiele airco installeren is iets wat je zelf kan doen en koop je meestal kant en klaar kopen in een doe-het-zelf zaak. Helaas zijn deze toestellen  beperkt qua koelvermogen. Daarom zijn ze enkel geschikt voor sporadisch gebruik in kleinere ruimtes.

Er zijn ook heel wat nadelen aan een mobiele airco. De warme lucht moet steeds afgevoerd worden via een luchtkanaal dat aangesloten wordt op een venster of muurrooster. Meestal ligt er dan een buis in een openstaand raam. Terwijl je warme lucht afvoert, komt er weer warme lucht naar binnen. Door het open raam, kan er ook ongedierte kan naar binnen kruipen.

Een mobiele airco werkt altijd volgens het monoblock principe. Dat wil zeggen dat de motor in het toestel zelf zit en dus wel wat lawaai produceert in de ruimte.

Wat bepaalt de prijs van een airco installateur?

Airco installateur Antwerpen, wat kost dat ongeveer? Er zijn verschillende elementen die de prijs van een airco installateur bepalen.

Om te beginnen is prijs afhankelijk van het soort airco dat je kies. Een airco met een buitenunit is duurder dan een monoblock airco omdat de installatie hiervan moeilijker is.

Ten tweede is het aantal units dat je nodig hebt van belang voor de prijs. Kies je voor een multisplit airco met meer dan een binnenunit, dan betaal je meer per extra binnenunit. De gemiddelde prijs per ruimte die gekoeld wordt zal wel zakken omdat er gebruikt gemaakt wordt van dezelfde buitenunit.

Ten derde is het vermogen van de airco van belang. Het vermogen van je airco hangt af van verschillende elementen, zoals de oppervlakte en ligging van de te koelen ruimte.

Daarnaast moet je ook rekening houden met extra opties. Naast het koelen van een ruimte, kan een aircotoestel ook extra opties  hebben zoals het verwarmen van een ruimte of de luchtvochtigheid regelen.

Maar er zijn ook technologische  snufjes te verkrijgen. Zo kan je de verkoeling van een ruimte optimaliseren door een detector te nemen. Een  detector zorgt ervoor dat de airconditioning enkel werkt als er mensen in de kamer aanwezig zijn. Je kan je airconditioning ook integreren in je domoticasysteem. Je kan je airco dan overal bedienen met je smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent.

Tenslotte is ook de leeftijd van je woning een bepalende factor op de prijs. Gaat het om een privéwoning ouder dan 10 jaar? Dan kom in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief. Je betaalt met deze verlaging slechts 6% BTW in plaats van het standaard tarief van 21%.

Wat kost een airco installateur Antwerpen?

Een monoblock airco installateur van door Sun Eco rekent zo’n 1.500 tot 3.000 euro, afhankelijk van het benodigd vermogen van de ruimte.

Een split airco installeren is duurder dan een monoblock toestel omdat de installatie meer werk vraagt en er ook twee toestellen geplaatst moeten worden. Bij Sun Eco starten de prijzen vanaf 1.500 euro voor 1 buitenunit en 1 binnenunit. Per extra binnenunit moet je rekening houden met een bijkomende kost van 1.000 à 1.500 euro.

Voor grotere ruimtes die veel koeling nodig hebben, kan de prijs oplopen tot 4.000 euro.

Kan ik zelf mijn airco toestel aankopen?

Ben je van plan zelf een airco aan te kopen en deze te laten installeren door een installateur? Dat zal niet lukken. Professionele airco installateurs werken enkel met hun vertrouwde producten.

Al medewerkers van Sun Eco zijn opgeleid om te werken met onze eigen toestellen. We hebben hier ervaring mee, geven uitgebreide garantie en zorgen voor het onderhoud.

Onderhoud airconditioning

Een periodiek onderhoud voor je airco door een technieker steeds aangewezen. Uiteraard kan je hiervoor terecht bij Sun Eco. 

We raden ook aan om je filters op regelmatige basis te reinigen om zo je airco in goede staat te houden.

Ideale combinatie met zonnepanelen

Een airco is ideaal te combineren met zonnepanelen. Want de energie die je opwekt met je zonnepanelen, kan je onmiddelijk gebruiken om je airco te laten draaien.

Met de combinatie airco en zonnepanelen, geniet je als de zon schijnt van zowel de opbrengst van je zonnepanelen, als van de aangename verkoeling in huis.

Wil je ook zonnepanelen laten installeren? Ook daarvoor is Sun Eco jouw partner!

Wil je meer info over een airco installateur Antwerpen?

Ben je nog op zoek  naar meer info over de installatie van een airco? Neem dan contact op met Sun Eco. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!