Warmtepompboiler

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een zeer efficiënt apparaat dat energie uit de omgeving haalt om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik. In tegenstelling tot conventionele elektrische boilers die alleen elektriciteit gebruiken om water te verwarmen, haalt een warmtepompboiler warmte uit de omringende lucht om het water op te warmen. 

Dit betekent dat warmtepompboilers tot 3 tot 4 keer efficiënter zijn dan traditionele elektrische boilers, waardoor ze niet alleen energiezuiniger zijn, maar ook goedkoper in gebruik.

Interesse?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler functioneert anders dan traditionele waterverwarmingssystemen die volledig afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen of elektriciteit. Bij een warmtepompboiler wordt ongeveer 70% van de benodigde energie uit de omgevingslucht gehaald, waardoor het slechts gedeeltelijk afhankelijk is van elektriciteit.

De warmtepompboiler maakt gebruik van de aanwezige warmte in de binnenlucht, buitenlucht of afgevoerde ventilatielucht en heeft geen hoge temperaturen nodig. De koelvloeistof in de warmtepompboiler kookt al op lage temperaturen en wordt gasvormig. Een compressor perst het gas samen, waardoor de temperatuur stijgt. Vervolgens wordt de warmte aan het sanitair water in een voorraadvat afgegeven. Het gas wordt weer vloeistof, de druk wordt verlaagd en de cyclus herhaalt zich.

Bovendien is er een elektrische naverwarming in het systeem geïntegreerd die extra water kan verwarmen wanneer nodig of het water boven de 55°C kan brengen. 

ACB Greensmart warmtepompboilers

Sun Eco is trots om de ACB Greensmart warmtepompboilers te kunnen aanbieden in ons assortiment. Deze warmtepompboilers zijn beschikbaar in vier verschillende maten, namelijk 150, 200, 250 en 300 liter. Met deze warmtepompboilers kan je je water op een efficiënte en milieuvriendelijke manier verwarmen.

Een van de belangrijkste voordelen van de Greensmart warmtepompboilers is dat ze zijn uitgerust met een ingebouwde Wifi-module. Dit betekent dat je je boiler kunnen bedienen en controleren via je smartphone of tablet, waar je ook bent. Dit zorgt voor extra gemak en flexibiliteit in het dagelijkse leven.

Bovendien hebben deze warmtepompboilers een stabiele en stille werking, waardoor ze nauwelijks hoorbaar zijn tijdens het gebruik. Dit betekent dat je kan genieten van warm water zonder dat het je hindert in je dagelijkse activiteiten.

De Greensmart warmtepompboilers hebben ook een lange levensduur, tot wel 20 jaar. Dit betekent dat je kan genieten van warm water voor vele jaren zonder zich zorgen te hoeven maken over vervanging of onderhoud.

Een ander belangrijk voordeel van deze warmtepompboilers is dat ze voldoen aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Met het A+ label en het PV-contact bieden de warmtepompboilers een hoge energie-efficiëntie, wat zorgt voor een besparing op de energiekosten en een milieuvriendelijke keuze.

Kortom, de ACB Greensmart warmtepompboilers zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om water te verwarmen. Met de vele voordelen die onze warmtepompboilers bieden, zijn we ervan overtuigd dat je tevreden zal zijn met je aankoop.

Warmtepompboiler: ACB Greensmart

Haal meer uit uw zonnepanelen met een warmtepompboiler: de perfecte combinatie!

Zonnepanelen kunnen ook gecombineerd worden met een warmtepompboiler, wat een bijzonder interessante optie is. Door deze combinatie kunt u uw zelfverbruik verhogen. Met behulp van een sturingsapparaat voor elektrische warmte of de instellingen van uw warmtepomp, kunt u uw sanitair water automatisch laten opwarmen wanneer uw zonnepanelen stroom produceren, bijvoorbeeld tussen 11.00 en 15.00 uur. Het thermisch voorraadvat houdt het water nog vele uren warm. In de lente, zomer en herfst kunnen uw zonnepanelen grotendeels voorzien in de energiebehoefte van uw warmtepomp voor de productie van sanitair warm water.

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen en het combineren ervan met een warmtepompboiler, kunt u deze bij Sun Eco bestellen. Sun Eco biedt hoogwaardige zonnepanelen van verschillende merken en is gespecialiseerd in het adviseren over duurzame oplossingen voor energiebesparing. Neem gerust contact op met Sun Eco voor meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen in combinatie met warmtepompboilers.

Wil je meer info?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming