Greensmart warmtepompboiler

Wat is een Greensmart warmtepompboiler?

De Greensmart warmtepompboiler is een hoogwaardig apparaat dat specifiek ontworpen is om op een uiterst efficiënte wijze water te verwarmen door actief warmte te onttrekken aan de lucht in de installatieruimte. In plaats van uitsluitend te vertrouwen op elektrische weerstandselementen, zoals bij standaard elektrische boilers, maakt de Greensmart boiler gebruik van een geavanceerde warmtepomptechnologie die de bestaande warmte in de omgevingslucht absorbeert en deze energie vervolgens inzet om het water te verwarmen.

Dankzij deze innovatieve techniek kan de Greensmart warmtepompboiler een efficiëntie bereiken die 3 tot 4 keer hoger ligt dan die van een conventionele elektrische boiler. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en verlaagt de operationele kosten voor de gebruiker, wat de Greensmart warmtepompboiler tot een slimme keuze maakt voor milieubewuste huishoudens die hun energieverbruik en bijbehorende kosten willen minimaliseren.

Interesse?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming

Hoe werkt een Greensmart warmtepompboiler?

De Greensmart warmtepompboiler onderscheidt zich van conventionele waterverwarmingssystemen door zijn innovatieve gebruik van hernieuwbare energie, waarbij het tot 70% van de energie die nodig is voor het verwarmen van water, direct onttrekt uit de omgevingslucht. Dit betekent dat de afhankelijkheid van elektriciteit aanzienlijk wordt verminderd, wat resulteert in een meer energie-efficiënte en kostenbesparende werking.

Specifiek maakt de Greensmart boiler gebruik van de latent aanwezige warmte in de lucht van de installatieomgeving, of dit nu binnenlucht, buitenlucht of zelfs de warmte van afgevoerde ventilatielucht is. Het systeem heeft geen hoge omgevingstemperaturen nodig om efficiënt te functioneren. De koelvloeistof binnen het systeem van de Greensmart boiler heeft een laag kookpunt, waardoor het al bij relatief lage temperaturen verdampt en gasvormig wordt. Een ingebouwde compressor comprimeert vervolgens dit gas, wat resulteert in een temperatuurverhoging. Deze verhoogde temperatuur wordt overgedragen aan het water in het voorraadvat, waardoor het op een efficiënte manier wordt verwarmd.

Na het afgeven van de warmte condenseert het gas weer tot een vloeistof, waarna de druk verlaagd wordt en de cyclus opnieuw kan beginnen. Voor momenten waarop extra verwarmingscapaciteit vereist is, of wanneer het water een temperatuur boven de 55°C moet bereiken, is de Greensmart warmtepompboiler uitgerust met een elektrische naverwarmer. Deze naverwarmer kan inspringen om het water aanvullend te verwarmen, wat zorgt voor een betrouwbare en constante toevoer van warm water, zelfs tijdens piekmomenten of bijzonder koude omstandigheden.

Greensmart warmtepompboilers

Sun Eco is trots om de Greensmart warmtepompboilers te kunnen aanbieden in ons assortiment. Deze warmtepompboilers zijn beschikbaar in vier verschillende maten, namelijk 150, 200, 250 en 300 liter. Met deze warmtepompboilers kan je je water op een efficiënte en milieuvriendelijke manier verwarmen.

Een van de belangrijkste voordelen van de Greensmart warmtepompboilers is dat ze zijn uitgerust met een ingebouwde Wifi-module. Dit betekent dat je je boiler kunnen bedienen en controleren via je smartphone of tablet, waar je ook bent. Dit zorgt voor extra gemak en flexibiliteit in het dagelijkse leven.

Bovendien hebben deze warmtepompboilers een stabiele en stille werking, waardoor ze nauwelijks hoorbaar zijn tijdens het gebruik. Dit betekent dat je kan genieten van warm water zonder dat het je hindert in je dagelijkse activiteiten.

De Greensmart warmtepompboilers hebben ook een lange levensduur, tot wel 20 jaar. Dit betekent dat je kan genieten van warm water voor vele jaren zonder zich zorgen te hoeven maken over vervanging of onderhoud.

Een ander belangrijk voordeel van deze warmtepompboilers is dat ze voldoen aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Met het A+ label en het PV-contact bieden de warmtepompboilers een hoge energie-efficiëntie, wat zorgt voor een besparing op de energiekosten en een milieuvriendelijke keuze.

Kortom, de Greensmart warmtepompboilers zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om water te verwarmen. Met de vele voordelen die onze warmtepompboilers bieden, zijn we ervan overtuigd dat je tevreden zal zijn met je aankoop.

Warmtepompboiler: ACB Greensmart

Haal meer uit uw zonnepanelen met een warmtepompboiler: de perfecte combinatie!

Greensmart biedt een geavanceerde oplossing voor huiseigenaren die hun energie-efficiëntie willen maximaliseren door de integratie van zonnepanelen met een warmtepompboiler. Deze synergie stelt u in staat om uw zelfopgewekte zonne-energie optimaal te benutten. Met een slimme controller of de geavanceerde instellingen van uw Greensmart warmtepompboiler, kunt u het systeem zo programmeren dat het uw huishoudelijk water verwarmt op de momenten dat uw zonnepanelen de meeste energie opwekken, typisch tussen 11.00 en 15.00 uur. Het geïsoleerde thermische opslagvat van de Greensmart boiler behoudt de warmte voor langere tijd, waardoor u ook buiten de piekuren van warm water kunt genieten.

In de seizoenen met meer zonlicht, zoals de lente, zomer en herfst, kunnen uw zonnepanelen een substantieel deel, zo niet de gehele energiebehoefte van uw Greensmart warmtepompboiler voor de productie van sanitair warm water dekken.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van zonnepanelen om deze te koppelen aan een warmtepompboiler, biedt Greensmart een samenwerking met Sun Eco. Sun Eco levert topkwaliteit zonnepanelen van diverse gerenommeerde merken en heeft expertise in het adviseren over duurzame energiebesparende oplossingen. Voor meer informatie over de integratie van zonnepanelen met een Greensmart warmtepompboiler en de voordelen die dit kan bieden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Sun Eco.

Wil je meer info?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming