Glas-glas zonnepanelen

Solarwatt is een leidende speler op de Europese markt en prduceert al bijna 25 jaar lang hoogwaardige zonnepanelen. Solarwatt is voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Solarwatt garandeert dat alle onderdelen van het systeem van hoge kwaliteit zijn.

Bij Sun Eco kan u de glas – glas van Solarwatt verkrijgen in een standaard uitvoering of in volledig zwarte uitvoering. Met een vermogen tot 305 Wp per zonnepaneel, zijn dit momenteel de glas-glas zonnepanelen met het hoogste vermogen op de markt.

De nieuwe generatie zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm liggen. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu invloeden. Het resultaat: vanaf dag één hogere betrouwbaarheid en tot 33% toename van de levensduur.

SOLARWATT heeft samen met verschillende toonaangevende testcentra zoals TÜV en VDE onderzoek gewijd aan het verbeteren van de opbrengst en de levensduur van zonnepanelen. Het voorkomen van degradatie en het verlengen van de levensduur komt met een ogenschijnlijk simpel antwoord: glas. Glas is extreem duurzaam, sterk, volledig ondoordringbaar, bestendig tegen extreme weersomstandigheden en chemicaliën.

Met de glas-glas productlijn, inclusief frame, introduceert SOLARWATT haar nieuwe generatie zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben niet langer een kunststof achterzijde, maar een volledig ondoordringbare glas achterzijde. Daardoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Zonnepanelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door. Hierdoor wordt het vermogen elk jaar lager waardoor het rendement van dit type zonnepanelen in de loop der jaren sterk afneemt. De degradatie van glas-glas zonnepanelen is nihil, waardoor de opbrengst vele malen hoger ligt dan bij traditionele zonnepanelen.

Enkele belangrijke voordelen en technische eigenschappen van de GLAS-GLAS zonnepanelen van Solarwatt :

 • Gegarandeerd 5% gemiddelde meeropbrengst per jaar;
 • Als beste getest door o.a. de Consumentenbond.
 • Grootste belastbaarheid van andere mechanische invloeden van buitenaf;
 • Grote resistentie tegen weersinvloeden;
 • O.a. beter bestand tegen hagel
 • Voortreffelijke brandveiligheid
 • 30 jaar all-in garantie op het product 
 • 30 jaar lineaire opbrengstgarantie ( min. 87% in jaar 30 ) 
 • 100% bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE).

Voor meer technische gegevens van deze panelen verwijzen wij u door naar onze downloads pagina. Hier kan u de technische fiches van de diverse panelen terugvinden.

Luxor solar is een Duits bedrijf dat gevestigd is in Stuttgart.
Met hun GLAS-GLAS zonnepanelen kies je voor zekerheid en veiligheid.
Met een glasplaat aan de voor-en achterkant wordt de hoogste duurzaamheid, mechanische stabiliteit en brandveiligheid gegarandeerd.
Glas is ondoordringbaar en biedt een optimale bescherming tegen weersinvloeden en chemicaliën zoals zout en ammoniak.
De degradatie van GLAS-GLAS zonnepanelen is bijzonder laag ( zie opbrengstgarantie ) waardoor de opbrengst over een langere periode gemiddeld hoger is dan bij de traditionele glas – folie panelen. U kan deze panelen bij Sun Eco bvba verkrijgen in een standaard uitvoering of in een volledig zwarte uitvoering. Omwille van 2 glasplaten in plaats van 1 glasplaat, is dit paneel, met een gewicht van 23 kg. uiterst duurzaam en zeer robbuust.

Enkele belangrijke voordelen en technische eigenschappen van de GLAS-GLAS zonnepanelen :

 • 35 jaar productgarantie ( op de secure line glas-glas reeks )
 • 35 jaar opbrengstgarantie ( minstens 88,5% restvermogen in jaar 35 op de secure line glas-glas reeks )
 • 30 jaar productgarantie ( op de eco line glas-glas reeks ) 
 • 30 jaar opbrengstgarantie ( minstens 87% restvermogen in jaar 30 op de eco line glas-glas reeks ) 
 • Unieke laminatie techniek : 
  Overgenomen uit de glas en auto industrie en reeds 50 jaar getest in gelaagd veiligheidsglas van voorruiten. Omwille van deze bewezen technieken, kunnen deze hoogwaardige panelen in Europa tegen concurrerende prijzen geproduceerd worden.
 • Thermisch verzegelde module randen :
  Veel langere levensduur als gevolg van 100% waterdichtheid van de omtrek van de module
 •  PVB laminaat in plaats van EVA laminaat : 
  Tot 4% hogere opbrengst door het gebruik van een breder lichtspectrum ( 20% breder lichtspectrum ). Hierdoor wordt er meer licht doorgegeven, hetgeen op zijn beurt voor een hogere opbrengst zorgt.
  PVB wordt gekenmerkt door haar uitstekende weerstand tegen warmte, UV-stralen en milieu invloeden, en dit resulteert in een veel langere productgarantie.
 • Dunne glazen voor en achterzijde : 
  Omwille van een ultra dunne voor- en achterzijde uit 2 mm. gehard glas, wordt er meer licht doorgelaten, hetgeen resulteert in een hogere productie en beter rendement.
 • Hagelbestendigheid tot 45 mm diameter tegen 23 meter per seconde inslag ( in tegenstelling tot 25 mm diameter bij glas-folie panelen tegen dezelfde inslagsnelheid )

Voor meer technische gegevens van deze panelen verwijzen wij u door naar onze downloads pagina. Hier kan u de technische fiches van de diverse panelen terugvinden.