Glas-glas zonnepanelen

Solarwatt is een leidende speler op de Europese markt en produceert al meer dan 25 jaar lang hoogwaardige zonnepanelen. Solarwatt is voor bijna 100% procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Solarwatt garandeert dat alle onderdelen van het systeem van hoge kwaliteit zijn.

De nieuwe generatie zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm liggen. Bovendien zijn de panelen van SOLARWATT aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu invloeden. Het resultaat: vanaf dag één hogere betrouwbaarheid en tot 33% toename van de levensduur.

SOLARWATT heeft samen met verschillende toonaangevende testcentra zoals TÜV en VDE onderzoek gewijd aan het verbeteren van de opbrengst en de levensduur van zonnepanelen. Het voorkomen van degradatie en het verlengen van de levensduur komt met een ogenschijnlijk simpel antwoord: glas. Glas is extreem duurzaam, sterk, volledig ondoordringbaar, bestendig tegen extreme weersomstandigheden en chemicaliën.

Met de glas-glas productlijn, inclusief frame, introduceert SOLARWATT haar nieuwe generatie zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben niet langer een kunststof achterzijde, maar een volledig ondoordringbare glas achterzijde. Daardoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Zonnepanelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door. Hierdoor wordt het vermogen elk jaar lager waardoor het rendement van dit type zonnepanelen in de loop der jaren sterk afneemt. De degradatie van glas-glas zonnepanelen is nihil, waardoor de opbrengst vele malen hoger ligt dan bij traditionele zonnepanelen.

Enkele belangrijke voordelen en technische eigenschappen van de GLAS-GLAS zonnepanelen van Solarwatt :

  • Gegarandeerd 5% gemiddelde meeropbrengst per jaar;
  • Als beste getest door o.a. de Consumentenbond.
  • Grootste belastbaarheid van andere mechanische invloeden van buitenaf;
  • Grote resistentie tegen weersinvloeden;
  • O.a. beter bestand tegen hagel
  • Voortreffelijke brandveiligheid
  • 30 jaar all-in garantie op het product 
  • 30 jaar lineaire opbrengstgarantie ( min. 87% in jaar 30 ) 
  • 100% bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE).

Voor meer technische gegevens van deze panelen verwijzen wij u door naar onze downloads pagina. Hier kan u de technische fiches van de diverse panelen terugvinden.

Bauer opgericht in 1985 is ondertussen uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van glas-glas zonnepanelen.

Bauer werkt in zijn glas-glas zonnepanelen met N-type bifaciale celtechnologie. Theoretisch hebben de glas-glas zonnepanelen een vermogen van 380 Wp, maar omwille van tweezijdig actieve cellen en een doorschijnende achterkant kan het vermogen opgehoogd worden met tot wel 30%.

Op de zonnepanelen wordt door Bauer een productgarantie van 30 jaar gegeven en een lineaire opbrengstgarantie van 30 jaar. (min. 87% in jaar 30) 

Tevens zit er standaard op hun glas-glas modules een herverzekeringsbescherming. Hun samenwerking met MunichRe verzekerd Bauer zowel van een nog hogere financiele stabiliteit alsook betrouwbaarheid. Bauer is voor 12 jaar productgarantie en voor 25 jaar vermogensgarantie herverzekerd.