Zonnepanelen

Met het plaatsen van zonnepanelen kies je voor een duurzame investering waardoor je jaarlijks kan genieten van een goedkopere energiefactuur. Door de sterk gedaalde prijzen van zonnepanelen, is het investeren in een zonne installatie ook zonder subsidie financieel aantrekkelijk. Hou bij de keuze van uw panelen niet enkel rekening met de prijs, maar kijk zeker ook eens naar de product en opbrengstgarantie van uw zonnepanelen. De opbrengstgarantie van het zonnepaneel is de maximale afname van het rendement van het zonnepaneel per jaar. Op dit vlak heersen er enorme verschillen tussen de merken en type van zonnepanelen. Panelen met een lagere degradatie in rendement leveren op het eind van de rit altijd het meeste op. De productgarantie wordt aangeboden door het merk van zonnepanelen. Het dekt alle productie- en fabricagefouten zoals algemene defecten, roest,…..  In de meeste gevallen gaat de opbrengstgarantie enkel opeisbaar zijn bij de fabrikant als het paneel geen fysieke mankementen vertoont. Vandaar biedt een langere productgarantie meer zekerheid.

Glas-Glas zonnepanelen

Zonnecellen zijn flinterdun en uiterst kwetsbaar. Ze worden in een paneel beschermd aan zowel de boven en onderzijde. Dit noemt met het lamineren van een zonnepaneel.
Bij GLAS – GLAS zonnepanelen krijg je dus boven glas, vervolgens uw zonnecellen en onderaan terug glas.
Dit in tegenstelling tot GLAS – FOLIE zonnepanelen, waar men onderaan een kunststoffolie gebruikt in plaats van glas. Dankzij polymeerfolies worden deze verschillende lagen tot één geheel versmolten.
Het grootste voordeel van GLAS-GLAS zonnepanelen is de hogere betrouwbaarheid en de langere levensduur.
Glas is nu éénmaal ondoordringbaar en uiterst duurzaam.

Glas-folie zonnepanelen

Zonnecellen zijn flinterdun en uiterst kwetsbaar. Ze worden in een paneel beschermd aan zowel de boven en onderzijde. Dit noemt met het lamineren van een zonnepaneel.
Bij een GLAS-FOLIE zonnepaneel krijg je dus bovenaan glas, vervolgens uw zonnecellen en onderaan een kunststof folie. Dankzij polymeerfolies worden deze verschillende lagen tot één geheel versmolten.
Het grote verschil ten opzichten van GLAS – GLAS zonnepanelen is de achterzijde of onderste laag van het zonnepaneel. Bij een GLAS – FOLIE paneel is dit kunststof terwijl een GLAS – GLAS paneel als onderste laag glas heeft.
Een folie aan de achterzijde is budgetvriendelijker dan glas, maar als je de opbrengstgaranties bekijkt ook wel minder duurzaam.