Zelfconsumptie

Wat is zelfconsumptie?

Zelfconsumptie betekent dat u de energie die uw zonnepanelen maken, meteen gebruikt in uw huis. In plaats van elektriciteit van buitenaf te halen, haalt u het rechtstreeks van uw zonnepanelen op het dak. Dus als de zon schijnt, maken de panelen stroom die u meteen kunt gebruiken om bijvoorbeeld lampen te laten branden of uw favoriete apparaten te laten werken.

Bespaar kosten met hogere zelfconsumptie en het capaciteitstarief in gedachten

Zelfconsumptie is belangrijk, vooral met het oog op het capaciteitstarief, omdat het u kan helpen kosten te besparen. Bij het capaciteitstarief wordt de elektriciteitsprijs deels bepaald op basis van het maximale elektrische vermogen dat uw huishouden op een bepaald moment gebruikt. Als u meer elektriciteit van het net haalt, kan dit leiden tot een hoger vermogensverbruik en dus hogere kosten.

Door uw zelfconsumptie te verhogen, maakt u optimaal gebruik van de elektriciteit die uw zonnepanelen produceren. Dit betekent dat u minder elektriciteit van het net hoeft te halen, waardoor u het maximale vermogensverbruik kunt verminderen. Als gevolg hiervan kunt u mogelijk kosten besparen op uw elektriciteitsrekening, omdat het capaciteitstarief lager kan uitvallen.

Het verhogen van de zelfconsumptie is dus een slimme strategie om u elektriciteitskosten onder controle te houden, met name in relatie tot het capaciteitstarief. Het stelt u in staat om meer onafhankelijk te zijn van het net en optimaal gebruik te maken van de energie die u zelf opwekt, wat gunstig is voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Verbruik

Verhoog direct uw zelfconsumptie met deze tips

Maximaliseert u zelfconsumptie door overdag zoveel mogelijk energie te verbruiken van uw zonnepanelen. Gebruik huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, droger en afwasmachine tijdens zonnige uren.

Heeft u een digitale meter? Via mijn.fluvius.be kunt u de gegevens van uw digitale meter bekijken. Dat kan u helpen om te zien hoeveel elektriciteit u gebruikt en om beter te begrijpen hoe u energie verbruikt.

Bent u overdag niet thuis? Geen probleem! Gebruik de handige uitstelfunctie of timer op uw apparaten. Veel apparaten hebben deze functie, waarmee u ze kunt instellen om op een later tijdstip automatisch te starten. Stel bijvoorbeeld de timer in zodat uw apparaten om 12 uur ’s middags beginnen. Op dat moment staat de zon het hoogst en produceren uw zonnepanelen veel energie. Zo kunt u zelfs als u er niet bent, overdag gebruik maken van uw zelf opgewekte energie.

 

Verhoog uw zelfconsumptie met slimme investeringen in Sun Eco-producten

1: Thuisbatterij

De beste investering om uw zelfverbruik te laten stijgen: Een thuisbatterij!

Een thuisbatterij is de slimste investering als u meer van uw eigen zonne-energie wilt gebruiken. Met een thuisbatterij slaagt u de extra energie op die uw zonnepanelen produceren. Hierdoor kan u die energie later gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Door een thuisbatterij te hebben, kan u uw zelfverbruik verhogen en meer groene energie gebruiken die u zelf opwekt. Het is een geweldige manier om geld te besparen en het milieu te helpen!

 

2: Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler kan u uw zelfverbruik verhogen door slim gebruik te maken van de zon.

Een warmtepompboiler kan u instellen om het water op te warmen op momenten dat de zon volop schijnt. Dit betekent dat de warmtepompboiler gebruikmaakt van de energie die u zonnepanelen op dat moment produceren. Hierdoor kan u meer van uw eigen groene energie gebruiken en uw zelfverbruik verhogen.

Door de warmtepompboiler zo in te stellen, maakt u optimaal gebruik van de gratis energie van de zon. Dit bespaart niet alleen op uw energierekening, maar helpt ook om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is een slimme manier om duurzaam te zijn en tegelijkertijd te profiteren van de energie die u zelf opwekt.

3: Slim laadstation

Met een slim laadstation kan u uw elektrische auto opladen op het juiste moment, wanneer de zon schijnt.

Het slimme laadstation is verbonden met uw zonnepanelen en kan worden geprogrammeerd om te wachten met opladen tot er genoeg zonne-energie beschikbaar is. Hierdoor kan u uw auto opladen met uw eigen groene energie. Dit helpt uw zelfconsumptie te verhogen en vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Door uw laadtijden af te stemmen op de zonnestralen, draagt u bij aan een duurzamere toekomst en bespaart u op uw energiekosten. Bovendien is het handig, omdat uw auto wordt opgeladen op het moment dat uw zonnepanelen het meest energie opwekken.

Met een slim laadstation kan u dus niet alleen uw elektrische auto opladen, maar ook slim gebruik maken van uw zonne-energie en bijdragen aan een groenere wereld.

Airco van LG door Sun Eco

4. Zelfconsumptie verhogen door middel van airco's

Met een airco kunt u niet alleen koelen, maar ook verwarmen, waardoor u uw zelfverbruik kunt verhogen.

Als u een airco hebt die zowel kan koelen als verwarmen, kan u deze gebruiken om uw huis te verwarmen op momenten dat uw zonnepanelen veel energie produceren. Dit betekent dat u de warmte van je airco kunt laten werken op uw eigen groene energie in plaats van elektriciteit van het net.

Door uw airco op een slimme manier te gebruiken, kan u uw zelfconsumptie verhogen en energie besparen. Het is een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, vooral als uw zonnepanelen veel energie opwekken. Zo kan u optimaal gebruikmaken van uw eigen duurzame energiebron.

Conclusie

Door slim gebruik te maken van deze mogelijkheden kan u uw zelfconsumptie aanzienlijk verhogen en profiteren van uw eigen groene energie. Bij Sun Eco begrijpen we het belang van zelfconsumptie en helpen we u graag om optimaal gebruik te maken van uw zonne-energiesysteem. Ons team van experts kan u voorzien van gedetailleerde informatie en advies op maat over hoe u uw zelfconsumptie kunt verhogen met behulp van technologieën zoals het plannen van energie-intensieve apparaten, het installeren van een thuisbatterij, het gebruik van een slim laadstation en het slim verwarmen/koelen met een airco.

Als u meer informatie wilt over hoe Sun Eco u kan helpen bij het verhogen van uw zelfconsumptie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen . Wij staan klaar om u te begeleiden en samen te werken aan een duurzamere en energie-efficiënte toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u het maximale kunt halen uit uw zonne-energiesysteem!

Interesse?

Laat hieronder uw gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Privacy toestemming