Airco plaatsen Mol

Wil je airco laten plaatsen in Mol? Reken dan op Sun Eco! Sun Eco is de specialist in het plaatsen van airco’s. Reken op een professionele installateur van Sun Eco die instaat voor de installatie, garantie en onderhoud van je airco. Zo geniet jij binnenkort van een airco die zorgt voor een  aangename verkoeling in je huis, op kantoor of in je winkel.

Offerte aanvraag voor airco plaatsen Mol bij Sun Eco

Met Sun Eco kies je voor een professionele airco installateur en ben je zeker van een correcte uitvoering van de werken.

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

LG als exclusieve partner

Sun Eco werkt enkel met airco’s van LG. Je regelt thuis je eigen klimaat met de energiezuinige airco van LG. Bovendien geniet je van een airconditioner die kan verwarmen en afkoelen met verschillende instelmogelijkheden. Met een LG airco wordt ook de lucht gezuiverd wat voor extra comfort zorgt en een gezond binnenklimaat.

4 voordelen van LG

10 jaar garantie op de compressor

Sun Eco kies voor LG, omdat LG staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. En je profiteert van 10 jaar garantie op de compressoren.

Ingebouwde Wi-Fi

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi functie en de LG Smart Thinq app kan je je LG airco bedienen waar je ook bent.

Plasmaster Ionizer+ filter

Dankzij de Plasmaster Ionizer+ filter wordt de lucht gesteriliseerd en verfrist waardoor schadelijke bacteriën en andere stoffen uit de lucht worden gefilterd. Hierdoor geniet je van een gezonde en frisse leefomgeving.

Eenvoudige spraakbesturing

De LG DUALCOOL ThinQ-modellen kan je eenvoudig koppelen aan Google Assistant, Alexa of Google Home om je airco te bedienen met je stem.

Logo LG - Airco

Verschil tussen een split airco en monobock airco

Airco plaatsen Mol met buitenunit – Split airco

Een airco plaatsen met buitenunit wordt ook wel een split airco genoemd. Bij dit systeem bevinden de luidruchtige onderdelen zich in de buitenunit. Hierdoor heb je geen last van lawaai van de airco. Je kan ook meer dan een binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit. Dat noemen ze dan een mulisplit airco. Je kan de verschillende binnenunits apart bedienen, maar ze moeten wel allemaal koelen of verwarmen, indien het gaat om een airco met verwarmingsfunctie. Het is dus niet mogelijk om in de ene ruimte verkoelen en in de andere verwarmen. Een buitenunit kan zowel aan een buitenmuur of op de grond geplaatst worden. Omdat er veel onderdelen in de buitenunit zitten, is de binnenuit veel kleiner. En een kleinere airco is, dat is een mooiere airco!

Samenvatting

Airco plaatsen Mol zonder buitenunit – Monoblock airco

Een airco plaatsen zonder buitenunit wordt ook een monoblock airco genoemd. De plaatsing hiervan is eenvoudiger dan die van een airco met buitenunit. Hierdoor is de plaatsing van een een airco zonder buitenunit meestal goedkoper.

Je moet geen plaats voorzien aan de buitenzijde van je huis, kantoor of winkel voor een buitenunit, als je kiest voor een monoblock airco. Aan de buitenkant zijn enkel een paar roosters voor de luchttoevoer en -afvoer zichtbaar.

Ook mobiele airco’s zijn een monoblock. Bij dit systeem wordt de warme lucht met een buis afgevoerd naar buiten via een open raam of deur. Omdat het raam open staat, is de kans groot dat de warme lucht ook terug binnen komt. Dit is duidelijk niet de meest doeltreffende oplossing.

Samenvatting

Hoe ziet airco er uit in je interieur?

Inbouw airco plaatsen Mol

Wil je een airco plaatsen die mooi integreert in je interieur? Dan is een inbouw toestel helemaal iets voor jou! Deze inbouw toestellen kunnen we verwerken in verlaagde plafonds of in valse wanden. De afgekoelde lucht wordt de ruimte ingeblazen via roosters.

Een inbouw airco is duurder dan een opbouw toestel. Dat komt door de kosten van de materialen en de complexere plaatsing. Want de airco moet omkapt worden en het toegangsluik geïntegreerd zodat het toegankelijk is voor onderhoud en herstellingen.

Een inbouw airco is per definitie  een split airco. Dat betekent dat je geen last hebt van geluid en dat je een buitenunit moet plaatsen.

Opbouw airco plaatsen Mol

Een opbouw airco plaatsen is het meeste voorkomende type airco plaatsing. Een opbouw airco wordt aan het het plafond of de muur bevestigd. Deze opbouw airco’s kan je in verschillende vormen en kleuren krijgen, zodat er altijd eentje is dat past in jouw interieur.

Met een opbouw airco heb je de keuze tussen een split airco of een monoblock.

Ga je voor een monoblock airco, dan zit de motor in het toestel zelf. Dat is minder duur maar heeft als nadeel dat het veel luidruchtiger is. Daarom raden we dit type af voor stille ruimtes zoals een slaapkamer of kantoor.

Bovendien moet een monoblock altijd geplaatst worden tegen een buitenmuur zodat de warme lucht meteen kan uitgeblazen worden. Bij een split airco is dat niet nodig.

Een split airco is opgedeeld in twee delen: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit hangt aan een binnenmuur of het plafond en de buitenunit staat of hangt buiten. De binnen- en buitenunit zijn met elkaar verbonden door twee leidingen die ingebouwd zijn of verstopt in kabelgoten.

Het grote voordeel van een split airco is dat je geen lawaaioverlast hebt en dat het binnentoestel niet meteen tegen een buitenmuur geplaatst hoeft te worden.

Je moet wel buiten een goede plaats vinden om de buitenunit op te hangen. Je Sun Eco installateur zal je hierin adviseren. Want de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Wist je dat je zelfs een buitenunit op een hellend vlak kan plaatsen?

Mobiele airco

Een mobiele airco plaatsen is iets wat je zelf kan doen. Je kan deze kant en klaar kopen in doe-het-zelf zaken. Maar mobiele airco’s zijn zeer beperkt qua koelvermogen. Daarom zijn ze enkel geschikt voor sporadisch gebruik in kleinere ruimtes.

Er zijn ook heel wat nadelen aan een mobiele airco. Want warme lucht moet altijd afgevoerd worden via een luchtkanaal dat aangesloten wordt op een raam of muurrooster. Dat betekent dat er een buis in een openstaand raam ligt. En terwijl je warme lucht afvoert, komt er weer warme lucht naar binnen. Door het openstaande raam, kan ook ongedierte naar binnen kruipen.

Een mobiele airco werkt altijd volgens het monoblock principe. Dat wil zeggen dat de motor in het toestel zelf zit en dus wel wat lawaai produceert in de ruimte.

Wat bepaalt de prijs van airco met plaatsing?

Airco plaatsen Mol, wat kost dat ongeveer? Er zijn verschillende zaken die de prijs van een airco met plaatsing bepalen.

Om te beginnen is prijs afhankelijk van het soort airco. Een airconditioning met een buitenunit is wat duurder dan een monoblock airco omdat de plaatsing hiervan complexer is.

Ten tweede is het aantal units van belang voor de prijs. Ga je voor een multisplit airco met meerdere binnenunits, dan betaal je meer per extra binnenunit. De gemiddelde prijs per te koelen ruimte zakt wel omdat er gebruikt gemaakt wordt van dezelfde buitenunit.

Ten derde wordt er gekeken naar het vermogen van de gekozen airco. Het vermogen van je airco hangt af van verschillende elementen, zoals de oppervlakte en ligging van de te koelen ruimte.

Daarnaast moet je ook rekening houden met extra opties. Naast het verkoelen van een ruimte, kan een airco ook bijkomende functies hebben. Zo zijn er airco’s die ook een ruimte verwarmen of de luchtvochtigheid regelen.

Maar er zijn ook moderne functies te verkrijgen. Zo kan je een detector gebruiken om de verkoeling van een ruimte optimaal te maken. Een  detector zorgt dat de airco alleen aan gaat als er mensen in de kamer aanwezig zijn. Je kan je airco ook je domoticasysteem integreren. Je hebt dan de mogelijkheid om je airco te bedienen met bijvoorbeeld je smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent.

Tot slot, heeft ook de ouderdom van je woning invloed op de prijs. Is je privéwoning meer dan 10 jaar oud? Dan kom in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief bij de plaatsing van een airco.  Je betaalt dan maar 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%.

Hoeveel kost airco plaatsen Mol?

Een monoblock airco plaatsen door Sun Eco kost zo’n 1.500 tot 3.000 euro, afhankelijk van het nodige vermogen van de ruimte.

Een split airco plaatsen is duurder dan een monoblock toestel omdat de plaatsing meer werk vergt en er ook twee toestellen geplaatst moeten worden. Bij Sun Eco starten de prijzen vanaf 1.500 euro voor 1 buitenunit en 1 binnenunit. Per extra binnenunit moet je rekening houden met een extra kost van 1000 à 1.500 euro.

Voor grotere ruimtes die veel meer koeling vragen, kan de prijs oplopen tot 4000 euro.

Kan ik zelf mijn airco toestel aankopen?

Ben je van plan om zelf een airco aankopen en deze laten plaatsen door een installateur? Dat zal niet lukken. Professionele airco installateurs werken enkel met hun vertrouwde producten.

Al medewerkers van Sun Eco zijn opgeleid om te werken met onze eigen airco-toestellen. Met onze eigen toestellen hebben we veel ervaring, geven we garantie en staan we in voor het onderhoud.

Onderhoud airconditioning

Ook goed om te weten is dat een periodiek onderhoud voor je airco door een technieker steeds aangewezen is. Uiteraard kan je hiervoor rekenen op Sun Eco. 

We raden je ook aan om je filters op regelmatige basis te reinigen om je airco in goede staat te houden.

Perfect te combineren met zonnepanelen

Een airco is ideaal te combineren met zonnepanelen. Want de energie die je opwerkt met je zonnepanelen, kan je dan gebruiken om je airco te laten draaien.

Met de combinatie airco en zonnepanelen, profiteert je dubbel als de zon schijnt. De energie die je zonnepanelen opbrengen, wordt onmiddellijk gebruikt om je huis af te koelen.

Daarnaast zorgt de airco dat je minder van je geproduceerde energie op het net gaat zetten.

Wil je ook zonnepanelen laten plaatsen? Dan kan je terecht bij Sun Eco!

Meer info nodig over airco plaatsen Mol?

Heb je nog vragen over het plaatsen van airco? Neem dan gerust contact met ons op. Of vul je gegevens in in het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!