Airco installeren Antwerpen

Wil je airco laten installeren in Antwerpen? Dan kan je terecht bij Sun Eco! Sun Eco is de specialist in het installeren van airco’s.

Reken op een professionele installateur die instaat voor de installatie, garantie en onderhoud van je airco. En dan geniet jij binnenkort van een airco die zorgt voor een  aangename verkoeling in je huis, op kantoor of in je winkel.

Offerte aanvragen voor airco installeren Antwerpen bij Sun Eco

Met Sun Eco kies je voor een gespecialiseerde airco installateur en ben je zeker van een correcte uitvoering van de werken.

Vul je gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

LG als betrouwbare partner

Sun Eco werkt exclusief met airco’s van LG. Met de energiezuinige airco van LG regel je thuis je eigen klimaat. Je geniet van een airconditioner die kan verwarmen en koelen met verschillende instelmogelijkheden. Daarnaast wordt de lucht ook gezuiverd wat voor extra comfort zorgt en een gezond binnenklimaat.

4 troeven van LG

10 jaar garantie op de compressor

Sun Eco werkt samen met LG, omdat LG staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien geven ze 10 jaar garantie op de compressoren.

Ingebouwde Wi-Fi

Je kan je LG airco waar je ook bent bedienen met de ingebouwde Wi-Fi functie en de LG Smart Thinq app. 

Plasmaster Ionizer+ filter

De Plasmaster Ionizer+ filter steriliseert en verfrist de lucht waardoor schadelijke bacteriën en andere stoffen uit de lucht worden gefilterd. Dat zorgt voor een gezonde en frisse leefomgeving.

Eenvoudige spraakbesturing

De LG DUALCOOL ThinQ-modellen zijn voorzien van slimme luidsprekers zodat je gebruik kan maken van Google Assistant, Alexa, Google Home om je airco te bedienen met je stem.

Logo LG - Airco

Verschil tussen een split airco en monoblock airco

Airco installeren Antwerpen met buitenunit – Split airco

Een airco installeren met buitenunit wordt ook wel een split airco genoemd. Bij dit systeem bevinden de lawaaierige onderdelen zich in de buitenunit. Hierdoor heb je geen last van geluidshinder van de airco. Je kan ook meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit. Dat wordt dan een mulisplit airco genoemd. Deze kunnen apart bediend worden, maar moeten wel allemaal koelen of verwarmen, indien het gaat om een airco met verwarmingsfunctie. Je kan dus niet in de ene ruimte verkoelen en in de andere verwarmen. Een buitenunit kan aan een buitenmuur of op de grond geplaatst worden. Omdat er veel onderdelen in de buitenunit zitten, is de binnenuit compact. Een compacte airco, ziet er mooier uit.

Samenvatting

Airco installeren Antwerpen zonder buitenunit – Monoblock airco

Een airco installeren zonder buitenunit wordt ook een monoblock airco genoemd. De installatie hiervan is eenvoudiger dan die van een airco met buitenunit. Hierdoor is de installatie van een een airco zonder buitenunit meestal goedkoper.

Met een monoblock airco moet je geen plaats hebben langs de buitenzijde van je huis, kantoor of winkel voor een buitenunit. Aan de buitenkant zijn enkel twee roosters voor de luchttoevoer en -afvoer te zien.

Een mobiele airco werkt meestal met een monoblock. De warme lucht wordt met een buis afgevoerd naar buiten via een open raam of deur. Omdat het raam open staat, kan de warme lucht ook terug naar binnen. Dit is duidelijk niet de meest efficiënte oplossing.

Samenvatting

Hoe ziet airco er uit in je interieur?

Inbouw airco installeren Antwerpen

Wil je een airco installeren die amper opvalt in je interieur? Dan is een inbouw toestel wat je zoekt! Deze inbouw toestellen kunnen we integreren in verlaagde plafonds of in valse wanden. Via roosters wordt de afgekoelde lucht de ruimte ingeblazen.

Een inbouw airco kost meer dan een opbouw toestel. Dat komt door de materiaalkost en de complexere installatie. Zo moet de airco nog omkapt worden en  het toegangsluik geïntegreerd zodat het toegankelijk is voor onderhoud en herstellingen.

Een inbouw airco is altijd een split airco. Dat betekent dat je geen last hebt van lawaai en dat je een buitenunit moet plaatsen.

Opbouw airco installeren Antwerpen

Een opbouw airco installeren is het meeste voorkomende type airco installatie. Deze wordt aan het het plafond of de muur bevestigd. Deze opbouw airco’s kan je in verschillende modellen en kleuren krijgen, zodat er altijd een model is dat past in jouw interieur.

Met een opbouw airco kan je kiezen tussen split airco of een monoblock.

Als je kiest voor een monoblock airco, dan zit de motor in het toestel zelf. Dat is goedkoper maar heeft als nadeel dat het veel lawaai maakt. Dit type is dus niet aan te raden voor stille ruimtes zoals een slaapkamer of kantoor.

Bovendien moet een monoblock steeds geplaatst worden tegen een buitenmuur zodat de warme lucht meteen kan uitgeblazen worden. Bij een split airco is dat niet noodzakelijk.

Een split airco is opgedeeld in twee onderdelen: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit hangt aan de binnenmuur of het plafond en de buitenunit staat of hangt buiten. De binnen- en buitenunit zijn met elkaar verbonden door middel van twee leidingen die ingebouwd kunnen worden of verstopt in kabelgoten.

Het enorme voordeel van een split airco is dat je geen last hebt van lawaai en dat het binnentoestel niet meteen tegen een buitenmuur geplaatst hoeft te worden.

Je moet wel buiten een strategische plaats vinden om de buitenunit op te hangen. Je Sun Eco installateur kan je hierin uitgebreid adviseren. Want de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Wist je dat er zelfs systemen bestaan die je buitenunit op een hellend vlak kunnen plaatsen?

Mobiele airco

Een mobiele airco installeren doe je zelf en kan je kant en klaar kopen in doe-het-zelf zaken. Maar deze toestellen zijn  beperkt qua koelvermogen. Daarom zijn ze enkel aan te raden voor sporadisch gebruik in kleinere ruimtes.

Bovendien zijn er heel wat nadelen aan een mobiele airco. Want warme lucht moet nog steeds afgevoerd worden via een luchtkanaal dat aangesloten wordt op een raam of muurrooster. In de praktijk ligt er een buis in een openstaand raam. Terwijl je warme lucht afvoert, kan er weer warme lucht naar binnen. Maar ook ongedierte kan binnen kruipen via het openstaande raam.

Een vrijstaande airco werkt steeds volgens het monoblock principe. Dat betekent dat de motor in het toestel zelf zit en dus wel wat lawaai produceert in de ruimte.

Wat bepaalt de prijs van airco met installatie?

Airco installeren Antwerpen, wat kost dat ongeveer? Er zijn verschillende factoren die de prijs van een airco met installatie bepalen. Om te beginnen is prijs afhankelijk van het type airco. Een airco met een buitenunit is wat duurder dan een monoblock airco omdat de installatie hiervan complexer is. Ten tweede is het aantal units van belang. Kies je voor een multisplit airco met meerdere binnenunits, dan betaal je meer per extra binnenunit. De gemiddelde prijs per te koelen ruimte zal wel zakken omdat er gebruikt gemaakt wordt van dezelfde buitenunit. Ten derde wordt er gekeken naar het vermogen van de airco. Het vermogen van je airco is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte en ligging van de te koelen ruimte. Daarnaast moet je ook rekening houden met extra functies. Naast het koelen van een ruimte, kan een aircotoestel ook extra functies hebben. Zo kunnen sommige airco’s ook een ruimte verwarmen of de luchtvochtigheid regelen. Maar er zijn ook geavanceerde snufjes te verkrijgen. Zo kan je om de verkoeling van een ruimte optimaal te maken een detector nemen. Deze  detector zorgt ervoor dat de airco alleen werkt als er mensen in de kamer aanwezig zijn. Je kan je airconditioning in je domoticasysteem integreren. Je kan dan je airco bedienen met bijvoorbeeld je smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent. Tenslotte heeft ook de leeftijd van je woning invloed op de prijs. Is je privéwoning ouder dan 10 jaar? Dan kom je bij de installatie van een airco in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief. Je betaalt dan slechts 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%.

Hoeveel kost airco installeren Antwerpen?

Een monoblock airco installeren door Sun Eco kost zo’n 1.500 tot 3.000 euro, afhankelijk van het benodigd vermogen van de ruimte.

Een split airco installeren is duurder dan een monoblock toestel omdat de installatie meer werk vergt en er ook twee toestellen geplaatst moeten worden. Bij Sun Eco zijn de startprijzen vanaf 1.500 euro voor 1 buitenunit en 1 binnenunit. Per bijkomende binnenunit moet je rekening houden met een extra kost van 1000 à 1.500 euro.

Voor grotere ruimtes die veel koeling vragen kan de prijs oplopen tot 4000 euro.

Kan ik zelf mijn airco toestel aankopen?

Wil je zelf een airco aankopen en deze laten installeren door een installateur? Dat gaat niet. Alle professionele airco installateurs werken met hun vertrouwde producten.

Al onze medewerkers zijn opgeleid om te werken met onze eigen toestellen. We hebben hier veel ervaring mee, geven garantie en staan in voor het onderhoud.

Onderhoud airconditioning

Tot slot, is een periodiek onderhoud voor je airco door een technieker steeds aangewezen. Uiteraard kan je hiervoor rekenen op Sun Eco. 

We raden om je filters op regelmatige basis te reinigen om je airco in goede staat te houden.

Perfect te combineren met zonnepanelen

Een airco kan je perfect combineren met zonnepanelen. Want de energie die je opwekt met je zonnepanelen, kan je gebruiken om je airco te laten draaien.

Met de combinatie airco en zonnepanelen, dan geniet je als de zon schijnt van zowel de opbrengst van je zonnepanelen, als van verkoeling in huis.

Heb je ook interesse in zonnepanelen? Ook daarvoor kan je bij Sun Eco terecht!

Meer info nodig over airco installeren Antwerpen

Wil je eerst wat mee info over de installatie van een airco? Neem dan contact met ons op. Of vul je gegevens hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!