Laadpaal thuis

Heeft u zonnepanelen en kan u overdag uw wagen laden? Dan kan u met een laadpaal de batterij van uw wagen laden met uw eigen geproduceerde energie. Heeft u nog geen zonnepanelen? Sun Eco is ook uw specialist voor het plaatsen van uw zonnepanelen

Sun Eco maakt gebruik van de laadpalen van het merk Alfen. U kan kiezen uit een laadpaal voor thuis, het werk en openbare ruimtes. De laadpalen bieden maximale oplaadsnelheden zonder uw elektriciteitsnetwerk te overbelasten.

Voordelen van een laadpaal

Geen oververhitting zoals bij een stopcontact

Meestal kan u wel je elektrische wagens opladen via een gewoon stopcontact, maar huishoudelijke stopcontacten zijn niet gemaakt om zo regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Daarom is een laadpunt een veel beter idee.

Als u een laadpaal thuis hebt, dan is er geen kans meer op oververhitting of een versleten stopcontact. Laadpalen zijn speciaal gemaakt om meer vermogen te leveren zonder dat ze verhitten. 

Efficiënt opladen van uw elektrische wagen 

Een laadpaal voor thuis is aangesloten op een eigen beschermde stroomkring aan het begin van uw elektrische installatie. Omdat er geen kunstmatige stroombeperking nodig is, laadt de wagen aan een laadpaal een veel efficiënter op dan aan het stopcontact. 

Opladen met uw eigen geproduceerde stroom

Uw wagen opladen met een laadpaal thuis is veel goedkoper. Want uw eigen geproduceerde stroom gebruiken is veel minder duur dan de stroom van een openbare laadpaal. Heeft u bovendien ook zonnepanelen op uw dak? Dan laadt de energie van de zon uw wagen zelfs helemaal gratis op.  

Gebruiksgemak 

Het laden van een elektrische wagen neemt een ongeveer een kwart van alle beschikbare stroom in beslag. Met een laadpaal kan je het opladen van uw wagen makkelijk instellen: laadpalen detecteren of er andere toestellen op dat moment veel verbruiken en kunnen het eigen vermogen wat lager zetten. U kan er ook oor zorgen dat ze enkel ’s nachts opladen, u kan het laadverbruik raadplegen via het internet, en ze bieden nog veel meer slimme functies voor het gebruiksgemak.

Laadpaal Eve Single S-line

De Eve Single S-line is een compact, enkele laadpaal dat een slimme functie voor thuis opladen biedt.

De compacte behuizing heeft een laadindicatielamp en kan aan een muur of paal worden gemonteerd om een plug & play oplossing te bieden. Het is beschikbaar als laadcontact, of verbonden met een kabel inclusief kabelopslag. 

Kenmerken

Laadpaal Eve Single Pro-line

De Eve Single Pro-line is een compacte, enkele laadpaal met geavanceerde functies voor zakelijk en huiselijk gebruik

De Eve Single Pro-line geschikt voor zakelijk en huiselijk gebruik en kan aan de muur of een paal worden gemonteerd. 

Kenmerken

Laadpaal Eve Double Pro-line

De Eve Double Pro-line is een dubbele laadpaal met geavanceerde functies voor omgevingen met een hoger volume zoals bedrijven en supermarkten.

Deze laadpaal is ontworpen voor intensief gebruik en regelmatige wissels van gebruikers en kan aan een muur of paal worden gemonteerd. Het bevat twee oplaadcontacten die beide zijn voorzien van optionele load balancing.

Kenmerken

SolarEdge 2-in-1 EV-oplader en PV-omvormer

Met de SolarEdge omvormer met geïntegreerde EV-oplader kan u uw elektrische auto (EV) onmiddellijk met zonne-energie opladen. Dat wil zeggen dat u het verbruik van uw duurzame energie kan maximaliseren en uw elektriciteitskosten kan verlagen.

Dankzij de innovatieve solar boost-functie die netvermogen en PV-vermogen combineert, kunt u met de omvormer van max. 6 kW hun EV 2,5 keer sneller opladen dan met een standaard oplader. De omvormer met geïntegreerde EV-oplader levert meer kostenbesparingen op met betrekking tot apparatuur en installatie, en is volledig geïntegreerd in het monitoring platform van SolarEdge.

Volledig inzicht en controle met het SolarEdge platform

De SolarEdge 1-fase omvormer met EV-oplader ondersteunt volledige aansluiting op het netwerk en laat zich moeiteloos integreren in het monitoring platform van SolarEdge. Hierdoor kunt u uw oplaadstatus bijhouden, het opladen van uw wagen volgen en oplaadschema’s maken.

De controlefuncties omvatten:

  • Slimme schema’s voor gebruik van ‘Time-of-Use’ (TOU) prijsstelling: vanuit het netwerk opladen tijdens daluren.
  • PV-productie, oplading en energieopname uit het netwerk volgen om inzicht en controle te hebben op het energieverbruik van het huishouden.
  • Bediening op afstand via mobiele app: het opladen rechtstreeks in- en uitschakelen vanaf uw smartphone.
  • Bekijk oplaadduur, energie opladen en status geladen zonne-energie.
  • Eenvoudige inbedrijfstelling van de omvormer direct via uw smartphone met behulp van de mobiele SetApp applicatie.
 

Voor configuratie EV-opladen via de monitoring-app is Ethernet, Wi-Fi of mobiele verbinding vereist.

Kenmerken

Offerte aanvragen voor een laadpaal

Interesse in een laadpaal? Kies dan voor Sun Eco. Met Sun Eco kiest u voor een gespecialiseerde laadpaal installateur en bent u zeker van een correcte uitvoering van de werken.

Vul uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!